Μητέρα λέξη μαγική…

Μάνα! Δε βρίσκεται λέξη καμία
να ?χει στον ήχο της τόση αρμονία!

Πόσο όμορφα περιγράφει ο ποιητής  Γεράσιμος Μαρκοράς τη λατρεμένη όλων μας!

Γιορτή της μητέρας σήμερα και να μια ευκαιρία να της εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα μας προσφέρει.

Η ανάγκη να τιμηθεί κατά μία έννοια η μητέρα οδήγησε στη καθιέρωση μιας γιορτής με παγκόσμια ανταπόκριση. Οι ρίζες της γιορτής βρίσκονται στην Αρχαία Ελλάδα όπου μια μέρα της άνοιξης ήταν αφιερωμένη στη Ρέα, τη μητέρα όλων των θεών. Το 17 αιώνα στη M Βρετανία, η τέταρτη Κυριακή της Σαρακοστής, ήταν αφιερωμένη στη Παναγία και τις άλλες μητέρες. Στις  ΗΠΑ γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1908 στη Δυτική Βιρτζίνια από την Ana Javis που είχε χάσει τη μητέρα της και θέλησε να ορίσει μια μέρα αφιερωμένη στις μητέρες. Η δεύτερη Κυριακή του Μάη καθιερώθηκε παγκόσμια ως επίσημη ημέρα γιορτής της μητέρας από τον Woodrow Wilson. Στην Ελλάδα  γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, θέλοντας να συνδυάσει τη γιορτή της μητέρας με τη γιορτή της Υπαπαντής. Τελικά, στη διάρκεια της δεκαετίας του ΄60, η γιορτή μεταφέρθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Κάθε χρόνο λοιπόν, η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, είναι μια ευκαιρία να δείξουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, την αγάπη μας στη μητέρα που για τον καθένα από εμάς είναι ένα συγκεκριμένο άτομο κι όχι μια αφηρημένη έννοια. Μόνο που αυτό καλό είναι να θυμόμαστε να το κάνουμε καθημερινά σε αυτόν τον άνθρωπό που μας έφερε στη ζωή αλλά και που χάρισε τη ζωή σε όποιον αγαπάμε.
Στο νηπιαγωγείο μας αφιερώσαμε όλη σχεδόν την εβδομάδα στη μανούλα μας!Διαβάσαμε ιστορίες ,τραγουδήσαμε όμορφα τραγουδάκια και κάναμε κατασκευές για να της χαρίσουμε!
Τα παιδιά του ολοήμερου έφτιαξαν  καρτούλες,
DSCN2517a DSCN2518h
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
γλαστράκια με λουλουδάκια από χαρτόνι,
DSCN2521 DSCN2520 2015050913133554 v
και τα παιδάκια του κλασσικού ζωγράφισαν με τέμπερες τη μαμά τους!
c a d e
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στο τέλος αποφασίσαμε να της χαρίσουμε κι ένα βραβείο!
86568090_page_001

Loading

Leave a reply