Trees for europe-Δέντρα για την Ευρώπη

To νηπιαγωγείο μας θα συμμετάσχει  στην εκδήλωση “Trees for Europe 2019(Τα δέντρα για την Ευρώπη το 2019) https://www.facebook.com/events/329572584572396/που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019!Η εκδήλωση στην οποία  συμμετέχουν σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη την Ευρώπη διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Φιλανθρωπικό οργανισμό  Tree-Europe http://www.tree-europe.org που έχει έδρα στηΓαλλία.Όλα τα σχολεία θα διοργανώσουν δράσεις την ίδια μέρα! Η συμβολική χειρονομία της φύτευσης ενός δέντρου έχει μεγάλη σημασία ενόψει της κλιματικής έκτακτης ανάγκης και της θέρμανσης που απειλεί τον τρόπο ζωής μας και τον πλανήτη εν γένει. Το δέντρο είναι ζωή, ανακυκλώνει  το CO2 στην ατμόσφαιρα και ανανεώνει το οξυγόνο μας. Το δέντρο είναι ο σύντροφος των περιπάτων μας στο δάσος, μας παρέχει σκιά και καταφύγιο, διακοσμεί τους κήπους μας και καλωσορίζει στα κλαδιά του την ποικιλομορφία των ζωντανών. Είναι ένας συμβολικός δεσμός μεταξύ της γης και του ουρανού.  Μας φέρΝει τη ζεστασιά και το φως και τα απαραίτητα υλικά για τις ανθρώπινες ανάγκες μας σε έπιπλα, σκεύη και ξυλουργικές εργασίες Εκτελώντας τη δράση “Δέντρα για την Ευρώπη το 2019”, θέλουμε να τιμήσουμε όχι μόνο τον καλοπροαίρετο σύντροφο της ζωής μας, αλλά
επίσης την ενοποιητική της δύναμη. Ως Ευρωπαίοι, κάτοικοι της ίδιας ηπείρου, μοιραζόμαστε τις ίδιες πολιτιστικές ρίζες,  πέρα ??από τις γλωσσικές και πολιτιστικές διαφορές μας. Οι εθνικές σχέσεις και ταυτότητες είναι μια κληρονομιά του παρελθόντος μας,  αλλά δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για το διάλογο και τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε ένα μέλλον μαζί.
Έτσι, τα “δέντρα για την Ευρώπη 2019” είναι ένα ομοσπονδιακό και εκπαιδευτικό γεγονός, το οποίο θα ενώσει τους σπουδαστές και τις νεότερες γενιές, την ίδια  ημέρα, από το ένα άκρο της ηπείρου στο άλλο. Θα υποδηλώσουμε τη δέσμευσή μας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος μας και την προστασία του!

Loading

Leave a reply