Το Αστεροσκοπείο πάει σχολείο!!!

images (1)                                                   images (2)   

 

Την Πέμπτη 20  Noεμβρίου  2014 το Αστεροσκοπείο θα έρθει στο  Νηπιαγωγείο μας! Tο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών http://www.astro.noa.gr/gr/visitorcenter/  στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για τη διάχυση αστρονομικών γνώσεων στο ευρύ κοινό και ειδικά στους μαθητές, μας δίνει τη δυνατότητα να να ζήσουμε την εμπειρία της ξενάγησης στον νυχτερινό ουρανό από έναν εξειδικευμένο ερευνητή αστροφυσικής με τη χρήση του κινητού πλανητάριου  STARLAB στον χώρο μας.

Ο νυχτερινός ουρανός θα  προβάλλεται στο θόλο του κινητού  πλανητάριου  που θα στηθεί  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νηπιαγωγείου μας και τα παιδιά θα ταξιδέψουν νοερά στους πλανήτες, στα άστρα και στους αστερισμούς!

                                                                                                                                       

planetarium01images (1)                                λήψη

 

Η αφήγηση που συνοδεύει την προβολή είναι ζωντανή, από ειδικευμένο επιστήμονα του  πολυβραβευμένου Εθνικού  Αστεροσκοπείου Αθηνών , ώστε να υπάρχει άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ διδάσκοντα και μαθητών.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των προβολών του φορητού πλανητάριου αφορούν την αναγνώριση των αστερισμών και των λαμπρότερων αστέρων τους, τη σύνδεση των αστερισμών με την ελληνική μυθολογία (Ανδρομέδα, Περσέας, Μεγάλη Άρκτος, Ηρακλής κλπ), τις κινήσεις των αστέρων, του ήλιου και των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.    

Τις προβολές  στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας θα παρακολουθήσουν επίσης μετά από πρόσκλησή μας η Α και  Β τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας και το 1ο Νηπιαγωγείο Παιανίας .            

                                                                                                   images (3)                

 

Loading

Leave a reply