Χριστουγεννιάτικες κατασκευές……

Δύο εβδομάδες απομένουν ως τα Χριστούγεννα και στο νηπιαγωγείο μας όλα κινούνται σε γιορτινούς  ρυθμούς!Ήδη κάναμε την πρώτη πρόβα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας που έχει τον τίτλο “Χριστούγεννα στο σπίτι του Αη-Βασίλη!”Με την ευκαίρία κάναμε και μια γλωσσική ασκησούλα!

22X

Από ποιο γράμμα αρχίζει η λέξη Χριστούγεννα;Aπό το Χ! Ποιος ξέρει λεξούλες που να αρχίζουν από  χ;Nα τις γράψουμε;  Χειμώνας,χαρά,χιόνι.χρόνος,χαμόγελο!Αφού τελειώσαμε την εργασία μας ώρα για καλλιτεχνική δράση!Κόψαμε ελατάκια σε πράσινο χαρτόνι ,τα κολλήσαμε σε κόκκινα χαρτιά Α4 και τα στολίσαμε!DSCN0393 DSCN0394 DSCN0395 DSCN0396 DSCN0397 DSCN0398 Μετά από αυτό ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το ζυμαράκι μας!Βρήκαμε στο Διαδίκτυο μια καταπληκτική ζύμη για χριστουγεννιάτικα στολίδια και όχι μόνο!Σας την παραθέτω  όπως τη δημοσιεύει το  http://www.mothersblog.gr/

  Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο όμως πιστέψτε μας το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.Πρόκειται για Χριστουγεννιάτικα στολίδια τα οποία φτιάχνονται από ζύμη, πλάθονται, αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά ή   ψήνουμε στο φούρνο  κι έπειτα βάφονται!  Μπορούμε να τα αφήσουμε και στο φυσικό τους χρώμα!Δοκιμάστε τα και σίγουρα η κατασκευή τους θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας! Θα χρειαστείτε:

– 1 κούπα μαγειρική σόδα

– 1/2 κούπα κορν φλάουρ

– 3/4 της κούπας νερό

Βάλτε όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε σε μεσαία θερμοκρασία έως ότου το μίγμα γίνει σαν μια ελαστική μπάλα. Ρίξτε σε ένα μπολ λίγο κορν φλάουρ και αφήστε τη ζύμη μέσα μέχρι να κρυώσει. Αφού περάσουν περίπου δυο ώρες, πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα ανοίξτε τη ζύμη σας σε όσο πάχος θέλετε και με κουπ κάντε τα σχέδια σας, τοποθετείστε τα σε ένα ταψί και αφήνετε να  σκληρύνουν .Μετά  τα βάφετε ή απλά τους περνάτε χρυσόσκονη. Τέλος, κρεμάτε ένα κορδονάκι  αφού έχετε κάνει τρυπούλα από πριν και είναι έτοιμα για στόλισμα!Βρείτε το κατάλληλο πάχος γιατί δεν θέλει ούτε λεπτό να γίνει, ούτε και πολύ χονδρό.

Αν επιλέξετε να τα αφήσετε να σκληρύνουν χωρίς ψήσιμο,δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με το πάχος,μόνο που θα τα αφήσετε πολλές ώρες για να γίνει αυτό.Σε μια δοκιμή μου ,τα άφησα μια νύχτα και το πρωί ήταν έτοιμα.
Προσωπικά προτείνω να μην τα ψήσετε.Είναι καλύτερα να στεγνώσουν φυσικά και ας θέλει τον χρόνο του.Με το ψήσιμο,αλλοιώνεται λίγο(ελάχιστα)το χρώμα του και επίσης λόγω της σόδας φουσκώνουν λιγάκι και ίσως να έχετε ρωγμές.

Τα μειονεκτήματα που σας είπα για τα ψήσιμο,είναι μηδαμινά αλλά αν θέλετε τα τέλεια λευκά και λεία στολίδια,επιλέξτε να μην τα ψήσετε!!

Το δικό μας αποτέλεσμα είναι αυτό!

DSCN0399 DSCN0400 DSCN0401 DSCN0402 DSCN0403 DSCN0404

Loading

Leave a reply