Επίσκεψη στο Μουσείο Αυτοκινήτων…

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου το νηπιαγωγείο μας θα επισκεφθεί το Μουσείο Αυτοκινήτων http://www.hellenicmotormuseum.gr/που βρίσκεται στην οδό Ιουλιανού 33 στην Αθήνα.Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου καταλαμβάνει 5.000 τ.μ. σε ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου περιλαμβάνοντας περισσότερα από 110 εκθέματα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα τέλη του 20ου. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και σε απόσταση αναπνοής από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Τρεις ολόκληροι όροφοι, αφιερωμένοι στην τεχνολογία και την εξέλιξη των 4 τροχών, μια «ιστορία» που ξεκινά από τα τέλη του 1800 και συνεχίζεται μέχρι τα τέλη του προηγούμενου αιώνα.
Από μια συλλογή
images (5) images (6)
που αριθμεί σήμερα 300 διαφορετικά αυτοκίνητα, του Ιδρύματος Θεόδωρου & Γιάννας Χαραγκιώνη που έχουν παραχωρηθεί στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, σε πρώτη φάση εκτίθενται στο Μουσείο 112 αυτοκίνητα. Το αρχαιότερο όχημα της συλλογής που εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Mercedes Benz 450 SL του 1980
Ένας προσομοιωτής Formula 1 περιμένει να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους πιο τολμηρούς?Απλά αποφασίστε το βαθμό δυσκολίας ανάμεσα σε μια πληθώρα προγραμμάτων και νιώστε για λίγο την μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός πιλότου του διασημότερου Πρωταθλήματος Αγώνων Αυτοκινήτου!
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια»
images (4)απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μέσα από την επίσκεψη τους στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα μοναδικά εκθέματα του Μουσείου και στην συνέχεια, ανάλογα με την ηλικία τους, θα μπορούν να ακολουθήσουν διαφορετικά προγράμματα, σε ανεξάρτητους χώρους, στον τρίτο όροφο του κτιρίου.Τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά σήματα της Τροχαίας μέσα από μια μικρή βόλτα στη πόλη και την κυκλοφορία της. Κάθε παιδί συμμετέχει ενεργά, με ένα τέτοιο τρόπο που, ενώ τυπικά συμμετέχει σε ένα παιχνίδι, ουσιαστικά αφομοιώνει πληροφορίες (Οδικά Σήματα) που αμέσως μετά την αναχώρηση του από το χώρο του Μουσείου, θα αντικρύσει στην καθημερινότητα του.
Το πρόγραμμα φιλοξενείται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το “Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς”.

Loading

Leave a reply