Έχω μια γλυκιά μανούλα!!!

Spread the love

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και ευχαριστιών προς τη μητέρα, με αρχαιοελληνική προέλευση. Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα Άννα Μαρία Ριβς Τζάρβις ήταν εκείνη που είχεπρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή όλων των μητέρων.Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Αφιερωμένη σε όλες τις  μαμάδες η δεύτερη Κυριακή του Μάη  και όπως είναι φυσικό  πολλές δραστηριότητες των τελευταίων ημερών αφορούσαν  εκείνη!

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην προτροπή μας να ετοιμάσουμε δωράκια για εκείνη!Αποφασίσαμε να της ετοιμάσουμε ένα γλαστράκι με ανακυκλώσιμο ποτηράκι,στο οποίο βάλαμε ένα λουλουδάκι από χαρτόνι με τη φωτογραφία μας επάνω, και το δίπλωμα της καλύτερης μαμάς!Φτιάξαμε μια μεγάλη κόκκινη ομαδική καρδιά,μάθαμε και ζωγραφίσαμε το τραγούδι έχω μια γλυκιά μανούλα, και ζωγραφίσαμε τη μορφή της με τέμπερες και πινέλα αφού είδαμε πίνακες ζωγράφων με θέμα τη μητέρα!!!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”7″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”scrollDown” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Προβολή μικρογραφιών]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *