Monthly Archives: Μάιος 2017

Eπίσκεψη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Jumicar!!!


Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 θα επισκεφθούμε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Jumicar στη Νέα Μάκρη.
    Είναι ένα από τα καλύτερα και πολυπλοκότερα του είδους του παγκοσμίως (κυκλοφοριακός κόμβος 4 διασταυρώσεων – 29 φωτεινών σηματοδοτών) με διαβαθμίσεις δυσκολίας, ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες και η συντήρηση / υποστήριξη της φωτεινής του σηματοδότησης αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Από 1/7/2010 τα παιδιά -ως οδηγοί- διασταυρώνονται και με το ηλεκτροκίνητο τρενάκι που κινείται στο πάρκο.   Το παιδί οδηγώντας αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί τη σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνοντας βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες.  
Τα παιδιά χωρίζονται σε ολιγομελείς ομάδες και περιηγούνται πεζή στους χώρους του προς κάλυψη του θεωρητικού μέρους του προγράμματος με έντονα στοιχεία συμμετοχής αλλά και παιχνιδιού. Κατά το δεύτερο σκέλος της θεωρητικής επιμόρφωσης οι μαθητές ενημερώνονται γενικότερα σε θέματα οδικής ασφάλειας μέσω εγκεκριμένων διαδραστικών προγραμμάτων και βίντεο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με την αρωγή εξειδικευμένου προσωπικού και του απαραίτητου οπτικοακουστικού εξοπλισμού.
Στην συνέχεια η κάθε ομάδα σταδιακά οδηγείται στην δευτερεύουσα πίστα εξάσκησης που έχει ειδικά διαμορφωθεί για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών και λειτουργεί με μικρότερα ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια για την πρακτική τους εξάσκηση.

                                                                                            

 

Έχω μια γλυκιά μανούλα!!!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και ευχαριστιών προς τη μητέρα, με αρχαιοελληνική προέλευση. Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα Άννα Μαρία Ριβς Τζάρβις ήταν εκείνη που είχεπρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή όλων των μητέρων.Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Αφιερωμένη σε όλες τις  μαμάδες η δεύτερη Κυριακή του Μάη  και όπως είναι φυσικό  πολλές δραστηριότητες των τελευταίων ημερών αφορούσαν  εκείνη!

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην προτροπή μας να ετοιμάσουμε δωράκια για εκείνη!Αποφασίσαμε να της ετοιμάσουμε ένα γλαστράκι με ανακυκλώσιμο ποτηράκι,στο οποίο βάλαμε ένα λουλουδάκι από χαρτόνι με τη φωτογραφία μας επάνω, και το δίπλωμα της καλύτερης μαμάς!Φτιάξαμε μια μεγάλη κόκκινη ομαδική καρδιά,μάθαμε και ζωγραφίσαμε το τραγούδι έχω μια γλυκιά μανούλα, και ζωγραφίσαμε τη μορφή της με τέμπερες και πινέλα αφού είδαμε πίνακες ζωγράφων με θέμα τη μητέρα!!!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”7″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”scrollDown” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Προβολή μικρογραφιών]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]